Смак радянського: їжа та їдці в мистецтві життя й мистецтві кіно (середина 1960-х - середина 1980-х років) (Запис № 577630)

МАРК-запис
000 -Лідер
fixed length control field 02819 a2200253 4500
001 - Контрольний номер
control field 2162214035925474
003 - Ідентифікатор контрольного номера
control field UA-OsUOA
005 - Дата та час останнього входження (трансакції)
control field 20241104123652.0
008 - Елементи даних фіксованої довжини – загальна інформація
fixed length control field 241104b un ||||| |||| 00| 0 ukr d
020 ## - Міжнародний стандартний книжковий номер (ISBN)
Міжнародний стандартний книжковий номер (ISBN) (НП) 9789663788791
040 ## - Джерело каталогізації
Агенція оригінальної каталогізації UA-OsUOA
Мова каталогізації ukr
Агенція, яка здійснювала перезапис UA-OsUOA
Агенція, яка здійснювала модифікацію UA-OsUOA
041 ## - Код мови
Код мови тексту/ звукової доріжки чи окремого заголовка (П) ukr
080 ## - Індекс Універсальної десяткової класифікації
Індекс Універсальної десяткової класифікації (УДК) (НП) 94(47+57):641.5:791.4"1960/1980"
090 ## - Локальний шифр розміщення
Класифікаційний індекс УДК 94(47+57):641.5:791.4"1960/1980"
Авторський знак (НП) C88
100 ## - Основне введення – ім’я особи
Ім’я особи (НП) Стяжкіна О.
9 (RLIN) 17326
245 ## - Відомості про назву
Назва (НП) Смак радянського: їжа та їдці в мистецтві життя й мистецтві кіно (середина 1960-х - середина 1980-х років)
Дані про відповідальність (НП) Олена Стяжкіна
260 ## - Публікація, розповсюдження і т.п. (Вихідні дані)
Місце публікації, розповсюдження і т.п. (П) Київ
Ім’я/ наймення видавництва, розповсюджувача і т.п. (П) Дух і Літера
Дата публікації, розповсюдження і т.п. (П) 2021
300 ## - Фізичний опис
Обсяг 376 с.
520 ## - Резюме і т.п.
Резюме, реферат, анотація, тощо (НП) Ця книжка про радянських людей – жінок, чоловіків, дітей – які їли вдома, на роботі, в дорозі, в дитячому садку та школі, в системі радянського громхарчу, в турпоїздках. Про тих, хто здобував їжу в чергах, на колгоспних ринках, на власних городах, через хабарі та бартерні обміни, крадіжки на робочих місцях. Про тих, хто створював її надлишки в системі тіньової економіки й про тих, хто обирав відмову від їжі як спосіб демонстрації статусу «іншого» або зберігав «смачну традицію», плекаючи «банальний націоналізм».<br/><br/>Їжа розглядається не тільки як ознака пізньорадянської споживацької революції, а й як один з потужних механізмів соціальної інженерії та (само)примусу. Реальний світ радянських їдців аналізується разом із світом художнім, в якому кіномитці та глядачі створювали, транслювали та споживали образи їжі, не усвідомлюючи, що в такий спосіб говорять про репресивний устрій суспільства, в якому смак був так само проблематичним та майже недосяжним, як і пов’язана зі смаком та вибором свобода.
650 ## - Додаткове предметне введення – тематичний термін
Тематичний термін чи географічна назва, як елемент введення (НП) 94 Історія загалом
9 (RLIN) 40
942 ## - Додаткові елементи входу (Коха)
Тип елемента Koha Книги
Source of classification or shelving scheme Universal Decimal Classification
955 ## - Код типу видання за змістом
Код типу видання за змістом (НП) Науково-популярні видання
Фонди
Стан вилучень Стан втрат Джерело класифікації або схеми стелажів Стан уражень Не для кредиту Постійне місце розташування Поточне розміщення Дата придбання Джерело придбання Вартість, звичайна ціна покупки Усього замовленно Повний номер виклику Штрих-код Дата останнього перегляду Вартість, ціна заміни Ціна ефективна від Тип елемента Koha Примітка, призначена для загального доступу
    Universal Decimal Classification     ЧЗ - Читальна зала ЧЗ - Читальна зала 01/11/2024 №60/01.11.2024 150.00   94(47+57):641.5:791.4"1960/1980" C88 167805 04/11/2024 150.00 04/11/2024 Книги Дарувальник Шевчук Д. М.